• 0495 53 33 93 (OOK BIJ SPOED)
  • s.kothe@ezorg.nl

Sinds 2022 kunnen de inwoners van de Gemeente Weert, bij Punt Welzijn, terecht voor een gratis woonadvies met betrekking tot comfortabel en veilig wonen. De huisbezoeken worden uitgevoerd door vrijwilligers van de Rotary Club Weert-Land van Horne.

De meeste mensen zullen, wanneer ze ouder worden, gewoon blijven wonen in hun huidige woning. Door veranderde regelgeving en omstandigheden is een plek in een verzorgingshuis geen vanzelfsprekendheid meer. Daardoor is iedereen zelf verantwoordelijk geworden voor de veiligheid in zijn woning.

Er zijn veel slimme en (vaak) kleine oplossingen waarmee je je woning kunt verbeteren, zodat je huis zo lang mogelijk je thuis kan blijven. Als je het hebt over veilig wonen kun je onder andere denken aan inbraakpreventie, valpreventie en brandveilig wonen. De inzet van slimme apparatuur, zoals slimme verlichting, kan de veiligheid in een woning ook vergroten.Om een beter beeld te krijgen van hoe zo’n huisbezoek in zijn werk gaat, is er in samenwerking met Rotary Club Weert – Land van Horne, Gemeente Weert, Buro Beeldvang en Punt Welzijn, een video opgenomen.

Via deze link of via www.puntwelzijn.nl/veiligwonen stellen we de video gratis beschikbaar om binnen je organisatie, vereniging, praktijk of op social media te delen met de inwoners van de Gemeente Whttp://www.puntwelzijn.nl/veiligwoneneert.

Langer comfortabel en veilig wonen om je huis nog langer je thuis te laten zijn! De woonadviseurs van het project Mijn Huis Op Maat adviseren je graag over de mogelijkheden.

Zie jij andere mogelijkheden om een bijdrage te leven aan dit project of aan het comfortabel en veilig wonen van senioren neem dan contact op via onderstaande contactgegevens.

Op de website www.mijnhuisopmaat.nl is het ook mogelijk zelf de huistest in te vullen om een digitaal woonadvies te krijgen. Op de website van mijn huis op maat zijn veel praktische tips en adviezen met betrekking tot veilig wonen te vinden.

Wil jij ook gratis woonadvies voor jezelf of een naaste? Meld je dan aan via mijnhuisopmaat@puntwelzijn.nl en vermeld daarbij je adres en contactgegevens.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marion van den Bercken van Punt Welzijn via telefoonnummer 0495-697900 of stuur een mail naar mijnhuisopmaat@puntwelzijn.nl zodat er een afspraak gemaakt kan worden voor een huisbezoek.

© - Dr. S Köthe - Website - Your Concept